Oslavy 700 výročí narození Karla IV. na Velehradě | Motel Golf Start

Aktuality

Oslavy 700 výročí narození Karla IV. na Velehradě

Článek publikován 5. 2. 2016

Římskokatolická farnost na Velehradě v rámci 700. výročí narození Karla IV připravuje v letošním roce sérii akcí ve velehradském poutním areálu k oslavě tohoto celonárodního jubilea.

Advokátní kancelář Mgr. Karel Nedbálek a otec jsou hrdými sponzory tohoto velehradského kulturního projektu.

Plán oslav spočívá v dubnové vernisáži a výstavě kreseb dětí s karlovskou tematikou, dubnové a květnové výstavě maleb s portréty českých panovníků a v červencové přednášce o Karlu IV. Vyvrcholením akcí bude zářijový vokální koncert středověké hudby Scholy Gregoriana Pragensis pod vedením Davida Ebena ve velehradské bazilice.

 

1/ Vernisáž výstavy kreseb s karlovskou tematikou od žáků ZŠ ve spolupráci s hnutím Stonožka, by měla proběhnout v pátek 8. dubna od 16:30 hod v infocentru na Velehradě.

2/ Výstava maleb ing. Josefa Horáka s portréty českých panovníků bude k vidění v dubnu a květnu v Turistickém centru na Velehradě.

2/ Přednáška geneaologa Mgr. Petra Nohela o Karlu IV, proběhne v neděli 10. července od 16:30 hod v sálu kardinála Tomáše Špidlíka SJ na Velehradě.

3/ Vokální koncert Scholy Gregoriana Pragensis proběhne v neděli 4. září od 16:30 ve velehradské bazilice. Sbor se věnuje středověké duchovní hudbě se zaměřením na interpretaci gregoriánského chorálu.

 

Pokud byste měli zájem o účast na některé z uvedených akcí, eventuálně sponzorský dar, ozvěte se laskavě. Vámi potenciálně zaslaná částka by byla věnována pro podporu těchto akcí a poutního areálu na Velehradě.

V souvislosti s touto akcí byl založen podpůrný účet u Fio Banky na jméno JUDr. Ing. Karla Nedbálka, PhD., MBA. Číslo účtu zřízené je 2600707404 / 2010.

Každému sponzoru nad 200,-Kč bude advokátní kanceláří Karel Nedbálek – Slušovice zajištěn volný vstup resp. rezervace místa k sezení při koncertu v bazilice.

Předem děkuji za Váš zájem o podporu oslav tohoto vzácného jubilea.

 

JUDr. Ing. Karel Nedbálek, PhD., MBA

Mgr. Karel Nedbálek, advokát

 

pozvánka velehrad


Copyright © 2024 Miroslav Tomšů; všechna práva vyhrazena
Administrace