4.ČÍNSKO-NĚMECKO-EVROPSKÁ KONFERENCE | Motel Golf Start

Aktuality

4.ČÍNSKO-NĚMECKO-EVROPSKÁ KONFERENCE

Článek publikován 17. 6. 2018

JUDr. Ing. Karel Nedbálek, PhD.,MBA statutární ředitel společnosti Čibe a. s. Slušovice se zúčastnil ve dnech od 11. do 13. června 2018, 4.Čínsko-německo-evropská konference o spolupráci malých a středních podniků o mezinárodní spolupráci, která se byla pod záštitou iniciativy “Jeden pás, jedna stezka” ( THE BELT AND ROAD ) ve městě Jieyangu, sedmimilionové okresní metropoli, které se nachází v srdci jihočínské provincie Guangdong. Česká Republika a Čína jsou dlouholetými partnery. Čína je důležitým obchodním partnerem České republiky a vzájemné obchodní vztahy se pozitivně rozvíjejí.

Cílem této konference je podpora rozvoje čínsko-evropských aktivit a v našem případě především rozšiřování česko-čínské obchodní a ekonomické spolupráce na firemní úrovni. Jedná se o prohloubení obchodních vztahů a vybudování platformy pro efektivní a oboustranně prospěšné propojení firem. Toto vychází a je podporováno čínskou stranou v souvislosti s plánem “ MADE in China 2025”. V České republice rozvíjíme iniciativu “Průmysl 4.0”,kterou v podnikatelské sféře zaštiťuje SPČR.

Hlavním organizátorem konference bylo Ministerstvo průmyslu a informatiky (MIIT), vedení provincie Guangdong, vláda města Jieyang a Svaz podnikatelů v kovoprůmyslu z Jieyangu.

V letech 2015, 2016 a 2017 se již uskutečnily tři takovéto konference čínsko-evropské spolupráce malých a středních podniků, kterých se zúčastnili evropští a čínští vládní představitelé,představitelé institucí a také zástupci sdružení předních společností. Konference otevřely cesty k mezinárodní spolupráci firem a podpořily globální rozvoj inovací a výměny know-how. V loňském roce se konference zúčastnilo více než 500 zástupců z podnikatelské sféry a představitelů státní správy. Konference byla zahájena předními zástupci ministerstva průmyslu a informatiky (MIIT), provincie Guangdong a vlády města Jieyang. Za českou stranu se zúčastníli přední představitelé MPO, zástupci Czechtrade, Czechtourism a hosty pozdravil viceprezident Svazu průmyslu a dopravy ČR Ing. František Chaloupecký.

Součástí konference byla návštěva Sino-German METAL ECO CITY v Jieyangu, pilotního čínského projektu ekologického a soběstačného města, které bylo postaveno ve spolupráci s německými partnery. Uvedené město se nachází při ústí delty Perlové řeky, severněji od Hongongu blízko Obratníku Raka na severní polokouli Země. Obratník je vymezující nejsevernější oblast, na niž může dopadat kolmé záření slunce.

Je potěšitelné, že součástí METAL ECO CITY je taky česká firma s patentem, desinfekční pero.

Naši firmou bylo navázáno desítky kontaktů v oblasti technologické, hospodářské, vzdělávací apod.


Copyright © 2024 Miroslav Tomšů; všechna práva vyhrazena
Administrace