Distribuce knihy Toulky rodem Nedbálkových | Motel Golf Start

Aktuality

Distribuce knihy Toulky rodem Nedbálkových

Článek publikován 2. 11. 2020

Dnes, 2.11.2020, jsme začali distribuovat novou knihu „Toulky rodokmenem Nedbálkových.“

Cena knihy je 150 Kč při osobním odběru.  V případě odeslání na dobírku je k ceně knih připočtena cena poštovného ( na dobírku) 120,- Kč.

Objednávky směřujte na: Naďa Malinová mob.: 775 337 003, email nadamalinova@email.cz.

Předkládaná kniha je doplněnou a rozšířenou publikací navazující na předcházející „Kronika rodu Nedbálkových“. Vedle obce Březová je z důvodů historických souvislostí je zpracována také historie obcí nejbližšího okolí, a to a správní obce Veselá, Klečůvka a Želechovice nad Dřevnicí. Byly také zařazeny tradiční kuchařské recepty rodiny. Pro odlišení od první knihy je změněn název na „Toulky rodokmenem Nedbálkových.“

Kniha je strukturálně rozdělena do tří kapitol. První kapitola obsahuje obecné informace, historické události a význačná místa pro všechny dotčené obce, které mají nějaký vztah k rodu Nedbálkových. Ve druhé kapitole je popsáno 11 generací rodu. Třetí kapitola se zabývá spřátelenými rodinami a přihlíží také k ženské linii rodu. Některá vyprávění o rodinných tradicích byla natolik zajímavá, že jsou také uvedena. Jako zkazky o šlechtickém předkovi rodu, zázračnému uzdravení jednoho z předků, o selské rebelii. Kniha také popisuje JZD Slušovice jako dílo doc. Ing. Františka Čuby, CSc., příbuzného rodu přes ženskou linii.

Jsou popsány také mince, vydané v době, kdy se narodil přímý předek rodiny Nedbálkových. Autor se snažil u každé mince (a tedy také u každého předka) vykreslit patřičnou dobu vládnoucího panovníka, kdy předek žil a měnový systém za posledních 300 let.


Copyright © 2024 Miroslav Tomšů; všechna práva vyhrazena
Administrace