Čína summit velvyslanců 2016 | Motel Golf Start

Aktuality

Čína summit velvyslanců 2016

Článek publikován 18. 10. 2016

Ve dnech 14. – 16. října 2016 se uskutečnil velvyslanecký summit za účasti 20 velvyslanců k 60. výročí založení Farmy čínsko-česko-slovenského přátelství v Zhongie, Frendship Farm, Cangzhou City, Provincie Hebei, Čína za naší účasti ve složení JUDr. Ing. Karel Nedbálek, PhD., MBA, Ing. Josef Drda a Mgr. Karel Nedbálek.

Účastníky přivítal a hostům se srdečně věnoval po dobu summitu prezident farmy pan Lv Zhenhua.

Farma čínsko-česko-slovenského přátelství leží na pobřeží Pochajského moře, asi 250 km jižně od Pekingu vznikla před 60 lety, když místopředseda Čínské lidové republiky navštívil Československo. Československo darovalo Číně 670 setů zemědělských strojů s kapacitou obhospodařování 7.000 hektarů půdy.

Summitu se zúčastnil také pan Václav Nádraský, syn jednoho z českých zemědělských expertů, co zaváděli techniku v Číně. Vděčnost čínských lidí je velká, těmto českým odborníkům číňané postavili monument, sochy v nadživotní velikosti.

Farma je ve zvláštní ekonomické zóně a nyní se věnuje petrochemii, zavádí nová robotizovaná pracoviště, upřednostňuje nové technologie, buduje velký přístav a město pro 1 mil. lidí. Pro nás je inspirativní a povzbudivé, že v 90 letech minulého století byli inspirováni poznatky JZD Slušovice a k tomu se stále hlásí.

Naše advokátní kancelář Mgr. Karel Nedbálek a otec, bude čínské straně poskytovat právní služby. V Číně jsme navázali mnoho kontaktů za účelem dovozu nových technologii do České republiky a také jsme prezentovali české výrobky, mimo jiné víno Charles Imperator a kávu Aurelius. Všechno sledovala čínská televize a dalších 48 médií

.


Copyright © 2024 Miroslav Tomšů; všechna práva vyhrazena
Administrace